Havuçlu Kabaklı Tepsi Keki – Sürprizi içinde saklı

Beklettiysem kusuruma bakmayın. “Sürprizli bir tepsi keki geliyor” diye duyurusunu yapmıştım, ama araya eşimin doğumgünü girdi ve önce onun için yaptığım pastanın tarifini yayınlamak istedim.

Hani hep annelerin ortak sorunudur: Sebze yemeyen çocuklara nasıl yaparız da yediririz bu sebzeleri diye yollar ararız. İşte bugünkü tarif bir nebze olsun bu soruna çare niteliğinde. Tamam, kabul ediyorum, çok ideal bir sebze yeme şekli değil bu, olsa olsa artık çaresi tükenmiş bir annenin “yaşasın, iki sebzeyi bir araya getirdim de çocuğuma yedirdim” diye sevinerek avuntu bulmasıdır 🙂 Ayrıca kekin içinde yeşil kabak tadı kesinlikle hissedilmiyor, emin olabilirsiniz. Zencefil ise müthiş bir aroma ekliyor.

Lafı çok uzatmadan tarife geçelim, ne dersiniz, zira yeterince beklettim sizi.

Başlamadan ufak bir not: Su bardağı ölçüleri 240 ml’lik ‘cup’ ölçüsüne karşılık gelmektedir.

Better Homes and Gardens The Ultimate Cookie Book’tan uyarlanmıştır.

Malzemeler:

  • 1 ½ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¼ çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • ¾ su bardağı silme esmer şeker (boya eklenerek esmerleştirilmiş şekerden ziyade daha az işlemden geçirilmiş olan rengi koyu, taneleri iri şekeri kullanmanızı tavsiye ederim)
  • ¼ su bardağı bal (çok tatlı olmasın derseniz koymasanız da olur)
  • 1 ½ su bardağı rendelenmiş havuç (aşağı yukarı 3 orta boy havuçtan çıkıyor)
  • 1 su bardağı rendelenmiş yeşil kabak (1 orta boy kabaktan çıkıyor)
  • ½ su bardağı kuru üzüm
  • ½ su bardağı dövülmüş ceviz
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya özü
  • ½ çay kaşığı toz zenfecil

Yapılışı:

Büyükçe bir karıştırma kabında unu, kabartma tozunu, karbonatı ve zencefili karıştıralım. Başka bir büyükçe karıştırma kabında yumurtalar, havuç, yeşil kabak, esmer şeker, kuru üzüm, ceviz, sıvı yağ, bal ve vanilyayı karıştıralım. Kuru malzemeler karışımını, ıslak malzemeler karışımına ekleyelim. Şöyle bir karışacak kadar karıştıralım, çırpmayalım. 33cm’e 22cm ebatlarında ve 5cm kalınlığında bir fırın kabını (13x9x2 inch) yağlamadan karışımı içine dökelim ve eşit bir şekilde yayalım.

350F (175C) derecede 25 dakika kadar ya da keke batırıp çıkardığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Tepside ilk sıcaklığı azalınca kare kare dilimleyelim. Soğutma telinde ılıtalım ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Reklamlar

2 thoughts on “Havuçlu Kabaklı Tepsi Keki – Sürprizi içinde saklı

  1. bende daha 2 gün önce bir sürü havuç var bozulmadan değerlendireyim diye hepsini rendeledim,ve bir blogdan aldığım elmalı, havuçlu keki denedim,çok güzel oldu.keşke önce bu tarif olsaydı bunu yapsaydım.neyse bikaç gün geçsin bunu denerim,çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bişey soracam havuç rendelenip dondurucuda ne kadar bekler bi fikrin var mı?

    • Merhaba! Çok teşekkürler. Eminim havuçlu, elmalı kek de çok güzel olmuştur. Kabuklarını soyup dilimlediğiniz havucu buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 12 aya kadar hicbir şey olmadan saklayabilirsiniz. Çıkarınca buzunu çözdürmenize gerek olmadan yemeklerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s