Haşhaş Tohumlu Kolay Pasta – Kolay mı kolay, leziz mi leziz

Haşhaş tohumunu bilirsiniz: miniminnacık siyah taneler. Genelde tuzlu hamurişlerinin üzerinde süsleme olarak karşımıza çıkan bu tohumlar bu sefer hafif ve kolay bir tatlıya eklenmiş minik detaylar olarak karşımızda. Lezzet olarak pek bir katkıları olmasa da görünüm olarak bir hoşluk yarattıkları kesin. Ayrıca bu yumuşak kekin içinde belli belirsiz bir çıtırlık da yaratıyorlar.

Sıvılarla karıştırılan hiçbir hazır toz gıdayı eve sokmuyorum. Hazır çorbalar, hazır kek karışımları, birtakım soslar, kahve kremaları ve krem şanti tozları gibi. Krem şantiyi evde yapmak çok kolay ve eğlenceli, özellikle çocuklarla; tamamen sıvı olarak çırpılmaya başlanan kremanın çırpıldıkça katılaşmasını seyretmek bir kimya deneyini görmek gibi oluyor onlar için 🙂 Evinizin güvenli ortamında, katkı maddelerinden uzak hazırladığınız kremanızın hazır satılan krem şantiden hiç de farklı olmadığını göreceksiniz.

Her ne kadar keki şerbetlense de bu tatlı hafifliğiyle insanı şaşırtan cinsten. Şeker ve un oranının fazla olmayışı da tabii ki bu hafifliğe katkıda bulunuyor. Zaman darlığında da kolayca hazırlanacak bir tatlı bu. Ayrıca küçük büyük herkesi memnun edeceğinden hiç şüpheniz olmasın.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı siyah haşhaş tohumu
  • 1 çorba kaşığı tepeleme kabartma tozu (bir paket)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya özü

Şerbeti için

  • 1 ½ su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

Ev yapımı krem şanti:

  • 2 ½ su bardağı sıvı krema (Amerika için heavy cream)
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri

 Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Suyu ve şekeri bir tencere alıp beş dakika kaynatıp ateşten alalım, soğumaya bırakalım. Tatlımıza şerbeti soğuk olarak dökeceğiz.

Haşhaşlı kekimizin hamurunu hazırlayalım: Yumurtaları şekerle köpürünceye kadar çırpalım. Sıvıyağı (ben zeytinyağı kullandım), unu, kabartma tozunu, irmiği, vanilyayı ve haşhaş tohumlarını ekleyip iyice karıştıralım. Sütü de ekleyerek normal kek hamurundan daha koyuca bir karışım elde edelim, sütü yavaş yavaş yedirelim karışıma.

Yağlanmış orta boy dikdörtgen bir tepsiye hamurumuzu yayalım, gözünüze ince görünebilir, merak etmeyin, kabaracaktır 🙂 360F (180C) derecede ısıttığımız fırında 35 dakika pişirelim. Kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir. Fırından çıkar çıkmaz bir çatalla kekimize delikler açalım. Oluşacak görüntü önemli değil, çünkü hazırlayacağımız krema üzerini kapatacak. Soğumuş olan şerbeti eşit şekilde kekin üzerinde gezdirelim ve kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyelim. Bu arada üzerine krema olarak kullanacağımız ev yapımı krem şantiyi hazırlayalım. Sıvı kremayı bir karıştırma kabına alıp içine pudra şekerini koyalım. Mikserle krema katılaşana kadar çırpalım. Ilınmış ve şerbeti tamamen çekmiş kekin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayalım. Ben üzerini sade bıraktım, böyle hoş göründü gözüme, ama arzu ederseniz süsleme de yapabilirsiniz üzerine. Tercihen bir gece ya da en az 3 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s